Gong-bao

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g filet de piept de pui
Jumătate linguriţă sare
3 linguriţe sos de soia nu prea sărat
5 lingură vin alb sec
2 linguriţe de făină de porumb
1 albuş de ou
o mică bucată de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (poate fi ulei de porumb)
80 g arahide prăjite

pentru sos:
1 linguriţă cremă Erős Pista de la Univer
Jumătate linguriţă de cremă de usturoi Univer
2 linguriţe sos de soia nu prea sărat
1-2 linguriţe sos chili Univer
3 linguriţe de oţet de vin alb
3 linguriţă de zahăr
1 lingură de făină de porumb
2,5 dl apă

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie în cubuleţe de 1 cm. Se amestecă bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu făina de porumb şi cu albuşul uşor bătut. Se lasă să se odihnească.

20-25 minute. În acest timp se curăţă ghimbirul, şi se taie în dungi subţiri. Ceapa se taie felii subţiri.

Se încălzeşte uleiul în wok, sau, în lipsa acestuia, într-o tigaie groasă de fier. În ulei se prăjeşte ghimbirul doar 30 secunde. Se adaugă carnea, se prăjeşte timp de 1 minut, amestecând-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin rămas, se presară cu ceapa verde tăiată, i se poate adăuga şi gogoşi verzi şi roşii tăiaţi în cubuleţe. Se lasă să se călească, amestecând continuu, timp de 1 minut.

Ingredientele pentru sos se amestecă bine şi se toarnă peste carne. Se lasă să se fiarbă încă 1 minut, în acest timp devine suficient de gros. În final se presară cu arahide. Poate fi servit imediat.

Timp de preparare: 40 minute
O porţie: 568 kcal

La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: crema Erős Pista, crema de usturoi, sos chili.




Condiţiile de utilizare | Concurs "Reteta Univer" ©2015 Univer Product Zrt., Toate drepturile rezervate
Accesul la platforma online de solutionare a diferendelor - adoptată în baza Ordinului Comisiei Europene Nr.524/2013/EU
http://ec.europa.eu/consumers/odr/