Pagina principală / Reţete / Carne afumată fiartă cu sos de hrean

Carne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g carne afumată fiartă
60 g unt
2 linguri făină albă
4 dl lapte
1 dl frişcă
3 linguri hrean dulce cu oţet de la Univer (jumătatea poate să fie şi iute)
1 linguriţă sare
1 lingură zahăr tor
zeama unei jumătăţi de lămâie

Mod de preparare:

Se topeşte untul, se adaugă făina, fără să se prăjească. Se toarnă laptele şi frişca şi amestecând continuu cu telul, se lasă să se fiarbă cca. 2-3 minute, până se îngroaşă suficient.

Se adaugă hreanul şi se amestecă, se drege picant cu sarea, zahărul şi zeama de lămâie.

Carnea se taie felii, se acoperă şi se încălzeşte la microunde sau în cuptor încălzit. Înainte de servire se toarnă peste carne sosul fierbinte.

Timp de preparare: 20 minute
O porţie: 653 kcal

La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: hrean dulce cu oţet (poate să fie şi iute).




Condiţiile de utilizare | Concurs "Reteta Univer" ©2015 Univer Product Zrt., Toate drepturile rezervate
Accesul la platforma online de solutionare a diferendelor - adoptată în baza Ordinului Comisiei Europene Nr.524/2013/EU
http://ec.europa.eu/consumers/odr/